Labyrinten wijzen de weg

By - Cathy
02.08.22 10:54 AM

Inzichten van mijn labyrintentour in Noord Frankrijk

Eind juli 2022 voelde ik dat het opnieuw tijd was om een kleinere tour te gaan rijden met als thema 'labyrinten'. Deze keer trok ik naar Noord Frankrijk. Labyrinten spotten zou het thema van de reis worden. Labyrinten zou mijn weg zijn om Noord Frankrijk te verkennen. De secundaire wegen, de jardins die ik anders niet zou passeren, een wandeling rondom de oude stad die ik anders niet zou doen, een gehucht waar ik anders niet zou belanden... Je merkt labyrinten tonen mij de weg en waren niet perse het resultaat. Een belangrijke correctie die ik zelf heb doorgevoerd tijdens het reizen en een valkuil waarin we als mens vaak trappen: 'ja maar ik had het gepland en ik moet het dus ook doen' en dit terwijl je lichaam aangeeft 'STOP'!

Zo heb ik mijn laatste halte namelijk het labyrint in Reims niet gedaan. Het was teveel en in de champagne streek had ik ook geen zin omdat ik minder en minder zin heb in alcohol de laatste tijd. Is er een nieuw leven aan het ontstaan?

De weken voordien had ik mijn Vansi (Van en Silence, het thema van mijn reis in 2019) gerestyled en laten herinrichten: kasten, raampjes en een offgrid electriciteitssyteem obv mobiele zonnepanelen.

Dit jaar zou ik mijn journey niet helemaal alleen doen en was ik in het gezelschap van Gina, mijn trouwe vriend. Het was gezellig en uitdagend. Zo merkte ik dat ze op de meeste labyrintenlokaties, namelijk Kathedralen, niet binnen mocht. Ik dubbel zoveel kilometers wandelde wat ik anders zou doen. Ik het fijner vond om met haar meer de natuur in te trekken dan in de stad. Ik merkte wel dat ze ook moe werd van de reis, een mooie spiegel van mezelf. Na 6 dagen en bijna 1000 km gereden te hebben waren we klaar en voelde ik dat ik in combinatie met de uiterlijke kilometers ook een diepe innerlijke weg heb afgelegd. Er waren diepe inzichten gekomen over een nieuwe manier van leven waar ik binnen een paar jaar naartoe wil tem de relatie waar ik voor wil gaan. Komen deze inzichten door de labyrinten die ik gewandeld heb of niet? Wie zal het zeggen. Het was wel de reis die ik te doen had en de mensen die ik te ontmoeten had op deze reis. En dat is waar labyrinten in essentie over gaan: Wandel jouw pad. En dat pad ontdek je door te voelen, je hart te volgen en probeer vooral je weg niet te begrijpen. Hoe ontvankelijker we in het leven staan hoe meer we de mooiheid en de magie ervan mogen ontdekken. 


Hier volgen alvast enkele inzichten:

-doorduwen is nooit goed. Je overschrijdt de grenzen van je lichaam en stapt uit je natuurlijke flow

-het leven is een labyrint: soms leef je dicht vanuit je kern en soms sta je er weer wat verder van af

-ik ben klaar met het wandelen van labyrinten in cathedralen of kerken. Ze bevatten teveel de lijdensweg van de mens. Ik wandel enkel nog labyrinten in de natuur.

-elke persoon heeft iets te vertellen en te delen. Neem tijd om te ontmoeten en te luisteren. Elke vreemde is meer een gelijke dan je denkt.

-mijn vansi zet ik in het najaar te koop. Er wacht een andere manier van reizen op mij dichter bij het water en minder op de beton.

-een jaarlijks reisje alleen werkt helend en verhelderend. Het versterkt je zelfvertrouwen, gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

-draai af wanneer je voelt dat de weg rechtdoor niet het juiste is, ook al weet je niet waar het je brengt en zegt je gevoel dat je daar moet zijn.

-Jeanne D'Ark is gearresteerd in Compeigne een stad die nu kamp met hoge werkeloosheid omdat de jobs vervangen worden door robots

-


"Niets is wat het lijkt en alles is meer dan wat het is."


Ik wens je een mooie innerlijke reis toe tijdens de uiterlijke reis die je deze zomer maakt.


Cathy

Ps contacteer me voor een vrijblijvend gesprek wanneer je anders wil gaan leven en wonen

Cathy