Chartres: het labyrint der labyrinten

By - Cathy
03.10.21 10:44 AM

Gaan healen voor mezelf, jou en het collectief

Op 1 oktober 6 uur s'morgens ben ik samen met een vriendin vertrokken naar Chartres om daar de kathedraal te gaan bezoeken waar hét labyrint der labyrinten ligt. Een 11 armig labyrint. Al vanaf enkele kilometer verwijderd van onze aankomst plek voelde we onze kruinchakra tintelen. Het was duidelijk dat we verwacht werden. De tintelingen werden sterker en sterker naar maten we dichterbij kwamen. Onder de indruk van de kathedraal gingen we naar binnen en zagen daar het prachtige, heilige labyrint liggen. Een labyrint van 12,85 diameter

 en 261,5 meter enkele wandelroute. De kerk en het labyrint vormen de krachtigste energieplek van Europa. Jarenlang werd dit labyrint gelopen als pelgrimstocht, ter vervanging van de tocht naar Jeruzalem.

Als labyrintenfan, -begeleider en ontwerper was het altijd één van mijn dromen geweest om Chartres te zien. Chartres is zo krachtig omdat ze al door zoveel mensen gelopen is door de eeuwen heen. Het labyrint is ingedeeld in 4 vlakken die staan voor water, vuur, hout en lucht. Wat typisch is aan het labyrint van Chartres is dat ook haar buitenkant inhammetjes kent of  lunaties. Ik wandelde deze wanneer ik uit het labyrint kwam en het voelde aan als de 114 kleine stapjes die we in het leven te nemen hebben richting ons doel, ons hart. Stap voor stap geraken we waar we moeten zijn.

De unieke kracht van een labyrint zit in haar vorm en de numerologie die erachter zit.



1. Enkele belangrijke nummers

Het getal 11

Het labyrint heeft 11 armen en 12 als het centrum. is het meestergetal dat voor onvoorwaardelijke liefde staat. Het overstijgen van licht en donker. 11 staat voor onvolmaaktheid die wordt vervolmaakt door de 12 energie. Lees het centrum. In het centrum doorloop je de 6 roos die alle levensvormen in balans brengen en eindig je in het midden waar je rechtstreeks contact kan maken met de Christus energie op een even groot glaswerk als het labyrint, bovenaan in de kathedraal.


Het getal 3

Het getal 12/3 staat voor waarheidszoeker en eeuwige leerder. Het ontvangen van wijsheid en deze vervolgens tot expressie brengen. 3 staat ook voor creativiteit. Het labyrint wandelen kent 3 fases: van buiten naar binnen heeft te maken met het loslaten. Het centrum staat voor ontvangen en connectie maken met je hogere zelf. Het naar buiten gaan staat voor de kracht opbouwen om je te laten zien. Onderweg kom je verschillende sensaties tegen., Voel je je uit balans gaan tijdens het nemen van een bocht en er terug inkomen? Voel je emoties opkomen? Krijg je inzichten? Elke wandeling is anders en elke wandeling is een healing die je kan doen voor jezelf, een ander of het collectief.


Het getal 6

De 6 energie is de energie van harmonie, de moeder der familias die zorgt voor haar kroost en community. Ze houdt van mooiheid en luxe en heeft altijd haar schouder ter beschikking om te zorgen voor anderen. Het bewaken van de eigen balans en zelfzorg is vaak een levensles om niet gebukt te gaan onder de zorgen van de ander. De maand oktober is een 6 maand. Ik verwacht dat we hierop uitgedaagd gaan worden. Liefdevolle aanwezigheid maar wel ook leren wat zelfzorg is. Voor de redders onder ons zal het soms leren neen zeggen  zijn tegen je community.


Het labyrint en haar werking

In 2019 heb ik dankzij mijn dochter labyrinten ontdekt. De eerste was in Finland.

Als snel kom je erop uit dat Chartres het moeder labyrint der labyrinten is. Als je in deze magische wereld stapt is ze een must see en do. Labyrinten zijn voor mij het antwoord op alle levensvragen en levenssituaties: Wil je je levenspad wandelen en ontdekken? Moet je rouwen en loslaten? Wil je kracht op doen voor een nieuwe weg? Wil je stilte en jezelf ontmoeten? Wil je opnieuw in balans geraken? Wil je pijn healen?.... Haar kracht is oneindig. Voor mij is het leven heel simpel geworden. Zit je ergens mee? Wandel een labyrint. De kracht van haar geometrie zal je alles geven. Thuis werk ik met mijn eigen ontworpen labyrint van harmonie en verbinding.

Ontdek de producten die ik ondertussen zelf ontworpen heb obv mijn eigen labyrint. https://www.beharmony.be/


May the labyrinth healing be with you!

Cathy



Cathy